KULJE KIPUA KOHTI – VOIT LÖYTÄÄ SEN MITÄ KAIPAAT JA TARVITSET  Lue lisää täältä

Puhelinaika


Keskiviikkoisin klo 8-11.
020 735 4750

Nettiajanvaraus


Nettiajanvaraus on tarkoitettu vakuutuksen kautta tuleville, itse maksaville ja pariterapiaan tuleville asiakkaille (EI Kelan kuntoutuspsykoterapia).

Yhteydenotto

Vapaita aikoja voit tiedustella myös lomakkeellamme

Lyhytterapia & vakuutuksen korvaama terapia

Arvon terapeuttien käyttämät hoitomuodot (kognitiivinen psykoterapia ja kognitiivinen käyttäytymisterapia) soveltuvat hyvin lyhytkestoiseen terapiaan. Lyhytterapiassa on tavallisesti kyse 5–20 tapaamiskerran kokonaisuudesta ja siihen voi hakeutua vakuutuksen korvaamana, itse maksaen tai ostopalveluna. Arvossa psykoterapiakäynnin hinta on 100-160 € / kerta ja tapaamiskertojen määrä sovitaan terapeutin kanssa aina yksilöllisesti.

Lyhytterapia kuuluu KKT Keskus Arvon palveluihin kaikissa toimipisteissämme, joita ovat Turku, Tampere, Helsinki, Vaasa, Pori ja Salo.

Tarjoamme Arvossa aidosti tuloksekasta ja vaikuttavaa, tutkimusnäyttöön perustuvaa lyhytterapiaa, jonka avulla pystymme erinomaisesti auttamaan asiakasta lyhyemmälläkin työskentelyjaksolla.

Tervetuloa varaamaan aika Arvon lyhytterapiaan – ajan vastaanotolle saa nopealla aikataululla.

Mitä on lyhytterapia

Lyhytterapia tarkoittaa tyypillisesti 10-20 käyntikerran psykoterapiaa, jonka vakuutus voi korvata. Vakuutus voi korvata myös pidempiä hoitojaksoja, ja terapiaan voi myös tulla tai sitä voi jatkaa tarvittaessa myös itse maksaen – tarve ja terapian kesto arvioidaan aina yksilöllisesti, yhdessä asiakkaan kanssa.

Vakuutuspäätös tulee aina hakea etukäteen ennen terapiaan hakeutumista, mikäli haluaa nimenomaan vakuutuksen korvaamaan terapiaan. Löydät lisää tietoa vakuutusterapiasta alempaa tältä sivulta.

Mihin lyhytterapialla voi saada apua

Lyhytterapiassa käsitellään monenlaisia ongelmia ja haasteita eri elämänalueilla, jotka voivat liittyä niin työhön kuin vapaa-aikaan. Tyypillisiä aiheita työskentelyn kohteena lyhytterapiassa ovat mm.

  • jaksaminen
  • mieliala
  • ahdistuneisuus
  • työuupumus
  • stressinhallinta
  • uniongelmat
  • jännitysoireet.

Lyhytterapia on tavoitteellista, psykoterapeuttista hoitoa, joka aloitetaan usein lyhyellä tilanteen kartoituksella. Kartoituksessa selvitetään asiakkaan toiveet, tavoitteet ja ongelmien ilmenemismuodot. Näiden pohjalta terapeutti ja asiakas sopivat yhdessä tavoitteet työskentelylle.

Miten hakeutua vakuutuksen korvaamaan lyhytterapiaan

Vakuutuksen korvaamaan lyhytpsykoterapiaan tarvitset aina lääkärin lausunnon. Tämän jälkeen voit hakea vakuutuspäätöstä. Käynnit vastaanotolla voi aloittaa heti, kun olet saanut vakuutuspäätöksen vakuutusyhtiöstä terapian korvaamisesta. Kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä, mitä vakuutuspäätöstä varten tarkalleen tarvitaan.

Vakuutus ei siis ole sidottu mihinkään tiettyyn palveluntarjoajaan, joten vakuutuspäätöksen saatuasi olet vapaa hakemaan itsellesi sopivan psykoterapeutin miltä tahansa palveluntarjoajalta. Huomaathan, että vakuutukset korvaavat ainoastaan laillistetun psykoterapeutin (ei psykologin) antamaa hoitoa.

KKT Keskus Arvon kognitiiviset psykoterapeutit tarjoavat sinulle tutkimusnäyttöön perustuvaa, vaikuttavaa hoitoa, jossa tuloksia saadaan jo 10-20 hoitokerran kokonaisuuksissa.

Ajanvaraus lyhytterapiaan

KKT Keskus Arvo tarjoaa lyhytterapiaa toimipisteissään Turussa, Helsingissä, Tampereella, Vaasassa, Porissa ja Salossa.

Mikäli haluat varata ajan terapiaan, ota yhteyttä meihin yhteydenottolomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa ja kerromme, kenellä terapeuteistamme on tilaa. Terapeutin saa valita itse. Kaikki psykoterapeuttimme edustavat tutkimusnäyttöön perustuvia kognitiivisia menetelmiä.

Lyhytterapia hinta

Lyhytterapiakäynnin hinta on 92-155 e/45 min.


Summa haetaan yleensä kokonaisuudessaan vakuutusyhtiöstä, joka on sitoutunut korvaamaan lyhytterapiakäynnit. Tyypillisesti Arvo laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä eikä asiakkaan tarvitse maksaa laskua ensin. Mikäli olet hakeutumassa vakuutuksen korvaamaan terapiaan, on korvauspäätös haettava ennen ajanvarausta.