KULJE KIPUA KOHTI – VOIT LÖYTÄÄ SEN MITÄ KAIPAAT JA TARVITSET  Lue lisää täältä

Puhelinaika


Keskiviikkoisin klo 8-11.
020 735 4750

Nettiajanvaraus


Nettiajanvaraus on tarkoitettu vakuutuksen kautta tuleville, itse maksaville ja pariterapiaan tuleville asiakkaille (EI Kelan kuntoutuspsykoterapia).

Yhteydenotto

Vapaita aikoja voit tiedustella myös lomakkeellamme

Terapia itse maksaen - arvoisesi investointi mielesi hyvinvointiin

Kun elämä tuntuu haastavalta, Arvosta saat apua. Ammattitaitoiset terapeuttimme edustavat joko kognitiivista suuntausta tai kognitiivista käyttäytymisterapiasuuntausta (KKT) ja heiltä saat laadukasta psykoterapiaa myös omakustanteiseen terapiaan.

Terapiasta apua elämän haasteisiin ja mielen kuormitukseen

KKT Keskus Arvon terapiaan voi hakeutua itse maksaen, jolloin pääset vastaanotolle nopeasti, etkä tarvitse lähetettä. Kokeneet terapeuttimme palvelevat kaikissa toimipisteissämme, joita ovat Turku, Tampere, Helsinki, Vaasa, Salo ja Pori.

Mikäli koet kaipaavasi tukea haastavaan elämäntilanteeseen, apua masennukseen tai muihin ongelmiin, on omakustanteinen terapia nopea keino päästä ammattilaisavun piiriin. Terapia itse maksaen on vaihtoehto heille, jotka eivät tule terapiaan kelan lähetteellä tai esimerkiksi vakuutuksen kustantamana.

Useimmilla meistä on asioita jotka kuormittavat ja heikentävät elämänlaatua. Usein nämä asiat liittyvät mielialaan, masennukseen, ahdistuneisuuteen, unettomuuteen tai stressiin.

Arvon psykologeilla ja psykoterapeuteilla on laaja asiantuntemus ja paljon erilaisia menetelmiä käytössään, joiden avulla löydetään oikeat ja vaikuttavat tavat helpottaa vointiasi. Ammattilaisen avulla saat jäsennettyä tilannettasi ja alat ymmärtää syitä ongelmiesi taustalla.

Arvolaiset haluavat auttaa ihmisiä elämään hyvää, mielekästä ja tasapainoista elämää. Ei siis kannata epäröidä ottaa yhteyttä.

Milloin psykologille tai psykoterapeutille kannattaa hakeutua

Erilaisiin psykologisiin ongelmiin kannattaa hakea apua mahdollisimman pian, mutta vastaanotolle voi ja olisi hyvä tulla etenkin silloin, kun ongelmia on ollut jo pidempään.

Itse maksaen terapiaan hakeutuvat asiakkaat ovat usein huomanneet itse, että jotkin mielen asiat tai ongelmat estävät heitä elämästä hyvää ja tasapainoista elämää. Joskus vastaanotolle hakeutumisen syynä saattaa olla jonkun läheisen huolestuminen voinnista ja välittävä kehotus hakea ammattilaisen apua tilanteen purkamiseen.

Huolet voivat liittyä, ja apua voidaan hakea esimerkiksi

 • ihmissuhteisiin
 • mielialaan
 • ahdistuneisuuteen
 • masennukseen
 • stressiin
 • työkykyyn
 • tai vaikkapa raha-asioihin.

Elämäntilanteita ja haasteita on hyvin erilaisia. Me Arvossa olemme kohdanneet niitä satoja erilaisia – ja auttaneet ihmisiä työstämään niitä ja pääsemään niiden yli.

Arvon psykologit ja psykoterapeutit auttavat eteenpäin

Mikä tahansa omaa mieltäsi painaa, se on tarpeeksi hyvä syy hakea apua. Sinun ei tarvitse tietää itse vielä sen enempää – ensimmäisellä vastaanotolla sovitte vastaanottajan kanssa siitä, mikä on paras tapa edetä sinun tapauksessasi.

Arvossa työskentelee sekä psykologeja että psykoterapeutteja. Arvon terapeuttien käyttämät hoitomuodot (kognitiivinen psykoterapia ja kognitiivinen käyttäytymisterapia) soveltuvat hyvin lyhytkestoiseen terapiaan. Kaikilla Arvon psykologeilla on lyhytterapeuttiset valmiudet, joten voit varata ajan kummalle tahansa, psykologille tai psykoterapeutille.

Terapian kesto

Kun varaat ajan ensimmäiselle psykologin tai psykoterapeutin vastaanotolle, on hyvä tietää, että ensimmäinen vastaanotto ei sitouta sinua mihinkään, vaan auttaa hyvin usein jäsentämään tilannetta ja yhdessä vastaanottajan kanssa löydätte parhaat keinot mennä eteenpäin.

Vastaanotolle voi tulla vain kerrankin, jos se tuntuu parhaalta ratkaisulta. On hyvä pitää kuitenkin mielessä, että psykologisten aiheiden työstäminen on aina prosessi, jota varten yleensä tarvitaan useampia käyntejä. Lyhytterapiassa on tavallisesti kyse 5–20 tapaamiskerran kokonaisuudesta, mutta tarve arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Vastaanotolla voitte kartoittaa mahdollisia tapoja jatkaa pidempäänkin terapiaan tilanteen sitä vaatiessa. Usein pidempää terapiatyöskentelyä tarvittaessa hakeudutaan lääkärin vastaanotolle, jotta voidaan saada lausunto Kelan kuntoutuspsykoterapiaan.

Mitä terapia maksaa

Terapian hinta voi mietityttää etenkin, jos kyseessä on omakustanteinen terapia. KKT Keskus Arvossa psykoterapeutin ja psykologin käynnit maksavat 95–120 euroa / 45 min, vastaanottajasta ja paikkakunnasta riippuen.

Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan yhdessä tilannetta sekä keinoja lähteä sitä työstämään. Usein on hyödyllistä käydä vastaanotolla useamman kerran ja käsitellä haasteita ammattilaisen kanssa pitkäjänteisemmin, mutta suunnitelma tehdään aina yksilöllinen tilanne huomioiden.

Jos päädytään pidempään terapiatyöskentelyyn, silloin usein hakeudutaan lääkärin vastaanotolle, joka voi kirjoittaa B-lausunnon Kelan kuntoutuspsykoterapian hakua varten. Saadakseen korvauksia terapiamaksuista, on mukana oltava aina etukäteen saatu maksusitoumus tai vakuutuspäätös.

On hyvä tietää, että vaikka korvauspäätöstä ei saisi tai ei haluaisi hakea, voit silti aina valita työstää ongelmiasi terapiassa, itse maksaen.

Investointi oman mielen terveyteen on kaikkein tärkein investointi, jonka voit tehdä.

Terapiapalvelut – helppo ajanvaraus

Jos olet päättänyt hakea apua masennukseen, ahdistukseen, vaikeaan elämäntilanteeseen tai muihin murheisiin, olet ottanut jo tärkeän ensimmäisen askeleen kohti apua. Tässä on kaikki tärkeä tieto ajanvarauksesta terapiaan:

 • Voit varata ajan omakustanteiseen terapiaan itse ilman lähetettä tai maksusitoumusta
 • Aikaa varatessa sinun ei tarvitse kertoa tilanteestasi kuin sen verran, että osaamme ohjata sinut sopivalle ammattilaiselle.
 • Ajanvarauksen voi tehdä joko nettiajanvarauksen kautta (löytyy sivun reunasta), yhteydenottolomakkeella tai soittamalla meille Arvoon.
 • Terapeuttimme palvelevat sinua seuraavissa kaupungeissa: Turku, Tampere, Helsinki, Salo, Vaasa, Pori. Voit varata ajan mihin tahansa toimipisteeseemme.

Kovin usein ihmiset odottavat liian pitkään ennen vastaanotolle hakeutumista. Tämä on tyypillistä mielen asioiden kanssa.

Kokeile miettiä asiaa siltä kannalta, että kyllähän me menemme lääkäriin näyttämään kipeää polveakin, vaikka sillä edelleen pystyisi jotenkuten kulkemaan eteenpäin. Siinä vaiheessa, kun polvea ei voi enää käyttää, on tilanne yleensä jo vaikea, sen korjaaminen vaatii isomman operaation, ja paraneminen pidemmän ajanjakson. Sama pätee mielenterveyteen.

Nähdään Arvossa, olemme täällä sinua varten.