KULJE KIPUA KOHTI – VOIT LÖYTÄÄ SEN MITÄ KAIPAAT JA TARVITSET  Lue lisää täältä

Puhelinaika


Keskiviikkoisin klo 8-11.
020 735 4750

Nettiajanvaraus


Nettiajanvaraus on tarkoitettu vakuutuksen kautta tuleville, itse maksaville ja pariterapiaan tuleville asiakkaille (EI Kelan kuntoutuspsykoterapia).

Yhteydenotto

Vapaita aikoja voit tiedustella myös lomakkeellamme

Juha Kuivalainen


  • Psykologi (PsM)
  • Psykoterapeutti (KKT)
    Kieliosaaminen:

Tarjoan kognitiivista käyttäytymisterapiaa. Olen valmistunut psykologiksi Tampereen yliopistosta 2003. Tätä ennen työskentelin mielenterveyshoitajana noin 14 vuotta. Psykologina olen toiminut Tampereen mielenterveystoimistossa ja päiväsairaalassa. Vuodesta 2006 olen ollut vakituisessa toimessa Kangasalan psykiatrian poliklinikalla. Valmistuin KKT-terapeutiksi Tampereella toukokuussa 2018.Psykologin urallani olen työskennellyt paljon masentuneiden, kroonisesti masentuneiden, kaikenlaisista ahdistuneisuushäiriöistä (paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, määräkohteiset pelot) ja pakko-oireisesta häiriöstä kärsivien ihmisten kanssa. Näissä ongelmissa kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmistä on ollut paljon apua ihmisille. Traumoista kärsiviä ihmisiä olen myös hoitanut varsin paljon. Hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä, mm. arvotyöskentelyä, olen käyttänyt pitkään. Kroonisesti masentuneiden ihmisten hoidossa olen soveltanut mm. CBASPin menetelmiä yksilö- sekä ryhmähoidossa. Erilaisia persoonallisuushäiriöitä hoitaessani olen käyttänyt mm. käyttäytymisanalyysiä, ketjuanalyysiä, arvotyöskentelyä ja tilanneanalyysiä. Persoonallisuushäiriöiden ja tunnesäätelyongelmien hoidossa olen käyttänyt myös mm. dialektisen käyttäytymisterapian ja skeematerapian keinoja.

Minusta kyky myötätuntoon, asiakkaan kuunteluun ja kannustavaan asenteeseen kuuluvat terapeutin perusammattitaitoon.Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa on lähtökohtana hoidolle aina ongelma-analyysi, jossa asiakkaan kanssa kartoitetaan hänen ongelmansa ja käydään läpi näiden syy-seuraussuhteet. Asenteeni asiakkaisiin on tasa-arvoinen. Olen terapiasuhteessa terapiamenetelmien asiantuntijana ja vastuussa hoidon toteuttamisesta, mutta asiakas on asiantuntija omissa asioissaan. Tavoitteena on auttaa asiakasta parantamaan elämänlaatuaan, elämään toivomansa kaltaista elämää sekä muuttamaan asioita, jotka ovat sen esteenä. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa käytetään paljon kotitehtäviä, ja se edellyttää näin asiakkaalta valmiutta tällaiselle työskentelylle.

Otan asiakkaita vastaan vain lauantai-iltapäivisin enkä voi tällä hetkellä ottaa uusia asiakkaita. Näillä näkymin paikkoja ei vapautumassa tänä vuonna.

Varaa aika


Puhelinaika

Keskiviikkoisin klo 8-11.
020 735 4750

Nettiajanvaraus

Nettiajanvaraus on tarkoitettu vakuutuksen kautta tuleville, itse maksaville ja pariterapiaan tuleville asiakkaille (EI Kelan kuntoutuspsykoterapia).

Varaa aika