Suomeksi // På Svenska // In English

Ota yhteyttä lomakkeellamme tai puhelimitse (ti klo 13-16) : 020 735 4750

Tiia Matilainen

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja AMK ja opiskelen kognitiivisen psykoterapian psykoterapeutiksi (valm. 03/2019). Olen työskennellyt mielenterveys- ja päihdetyössä v. 2000 alkaen, joista viimeiset 12 vuotta nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidossa sekä sairaalassa että avohoidossa. Olen myös ollut mukana toteuttamassa erikoissairaanhoidon tutkimus- ja kehittämishankkeita.

Työskentelytapani on melko aktiivinen, mutta myös tarvittaessa tilaa-antava. Pyrin tasa-arvoiseen, rehelliseen, tutkivaan vuorovaikutussuhteeseen. Keskeinen työmenetelmä kognitiivisessa psykoterapiassa on tutkia asiakkaan kanssa hänelle haittaa tuottavia ajatuksia ja uskomuksia sekä niihin liittyviä hankalia tunteita. Terapiassa harjoitellaan uudenlaista käyttäytymistä ja toimintatapoja sekä pyritään lisäämään joustavampaa ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseen.. Sovellan myös skeematerapiaan pohjautuvia menetelmiä osana terapiatyöskentelyä. Pääasiallinen työtapa on keskustelu, mutta käytän myös erilaisia asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä harjoituksia kuten mielikuvatyöskentelyä ja mindfulness-menetelmiä.

Eniten olen perehtynyt masennuksen, työuupumuksen sekä erilaisten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon. Tarjoan myös ryhmäterapiaa nuoruusikäisille kohdennetusti eri ahdistushäiriöiden hoitoon. www.ryhmaterapia.fi Otan vastaan itsemaksavia asiakkaita (kelan kuntoutusterapia mahdollista valmistumiseni jälkeen) aikuisia ja yli 16-vuotiaita nuoria. Tarjoan lyhyt- ja pitkäkestoista terapiaa, mutta voit varata ajan myös yksittäiselle konsultaatiokäynnille. Tarjoan myös työnohjausta terveydenhuoltoalan ammattilaisille.
<< Kaikki asiantuntijat
Puhelinyhteydenotot tiistaisin klo 13-16:  020 735 4750
Vapaita aikoja voit tiedustella lomakkeellamme

Sähköinen ajanvaraus itse maksaville asiakkaille. HUOM! netistä ei voi varata aikoja Kelan kuntoutuspsykoterapiaan:

Ajanvaraus Turku
Ajanvaraus Helsinki