Suomeksi // På Svenska // In English

Ota yhteyttä lomakkeellamme tai puhelimitse (ti klo 13-16) : 020 735 4750

Heidi Salo

Olen koulutukseltani kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti. Minulla on monipuolinen ja laaja työkokemus. Olen työskennellyt erityisesti erilaisten riippuvuus- ja väärinkäyttö ongelmien parissa. Lisäksi olen työskennellyt erilaisista mielenterveyshäiriöistä ja vaikeista käyttäytymisongelmista kärsivien aikuisten ja nuorten kanssa.  

Psykoterapiakoulutuksen lisäksi olen suorittanut sosiaalialan ylemmän korkeakoulututkinnon ja vuosien aikana erilaisia menetelmä ja täydennyskoulutuksia. 

Tärkeimpiä arvoja työssäni ovat empaattinen läsnäolo, asiakkaan tasavertainen kunnioittaminen ja asiakkaan toimijuuden vahvistaminen. Psykoterapiatyössä käytän tutkittuja ja ensisijaisesti suositettuja psykoterapiamenetelmiä. Työskentelytapani on empaattinen, aktiivinen ja asiakasta tukeva. 

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on järjestelmällistä, konkreettista ja tavoitteellista terapiaa. Harjoitus- ja kotitehtävien käyttö on yksi keskeinen osa hoitoa.  Terapiassa tutkitaan erityisesti asiakkaan ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä. Terapian tavoitteet määritellään aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa yhdessä tehdyn käyttäytymisanalyysin kautta. Käyttäytymisanalyysin avulla haetaan ymmärrystä ongelmien taustatekijöihin, ongelmia ylläpitäviin tekijöihin ja ongelmakäyttäytymistä vahvistaviin tekijöihin. Terapiaprosessin aikana asiakkaan tietoisuus omista tunteista, ajatuksista ja käyttäytymisestä vahvistuu ja asiakas oppii uusia taitoja. Terapiamenetelmät valitaan aina yksilöllisesti yhdessä asiakkaan kanssa, niin että ne edistävät ongelman hoitamista tuloksellisesti. Psykoterapiassa käytän mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä, kognitiivisia menetelmiä, altistusta ja käyttäytymisen aktivointia sekä myötätuntokeskeisen terapian menetelmiä.

Tarjoan pitkäkestoista psykoterapiaa ja Kelan kuntoutuspsykoterapiaa aikuisille ja nuorille. Lisäksi tarjoan lyhytkestoista terapiaa ( 10-20 kertaa) ja työnohjausta.

Lisätietoja ja yhteydenotot: heidi.salo@kktarvo.fi
<< Kaikki asiantuntijat
Puhelinyhteydenotot tiistaisin klo 13-16:  020 735 4750
Vapaita aikoja voit tiedustella lomakkeellamme

Sähköinen ajanvaraus itse maksaville asiakkaille. HUOM! netistä ei voi varata aikoja Kelan kuntoutuspsykoterapiaan:

Ajanvaraus Turku
Ajanvaraus Helsinki