Suomeksi // På Svenska // In English

Ota yhteyttä lomakkeellamme tai puhelimitse (ti klo 13-16) : 020 735 4750

Kognitiivinen käyttäytymisterapia

Kognitiivinen käyttäytymisterapia (KKT) on yhdistelmä käyttäytymisterapiaa ja kognitiivista terapiaa. Käyttäytymisterapioissa keskitytään tarkastelemaan ihmisen ongelmia ja vahvuuksia käyttäytymisinä ja tavoitellaan sellaisten taitojen oppimista, jotka mahdollistavat arvokkaan, tyydyttävän ja vähemmän kuormittavan elämän. Kognitiivisissa terapioissa taas keskitytään tarkastelemaan ihmisen tilannetta pääosin hänen ajatusmalliensa kautta. Luomalla uusia, paremmin ihmistä hyödyttäviä ajatusmalleja, voidaan ratkoa monia kokemiamme ongelmia. 

KKT pitää siis sisällään useita itsenäisiä psykoterapian muotoja. Näillä eri psykoterapioilla on kuitenkin monia yhdistäviä tekijöitä. Ne ovat aktiivisia, tavoitteellisia, strukturoituja ja pääosin nykyhetkeen keskittyviä. Tällaista psykoterapiaa voidaan tehdä joko aikarajoitteisesti eli tietty käyntimäärä muutaman kuukauden aikana tai pidempänä, muutamia vuosia kestävänä, psykoterapiana.

Hoidossa käytetään myös kotitehtäviä, jotka täydentävät ja tehostavat hoitoa. KKT:n vaikuttavuus on todettu hyväksi monien eri psykiatristen häiriöiden ja psykologisten ongelmien hoidossa. Enemmän tietoa kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta löydät tästä linkistä (www.kakkt.fi).

 

 


 

 

 


 

Puhelinyhteydenotot tiistaisin klo 13-16:  020 735 4750
Vapaita aikoja voit tiedustella lomakkeellamme

Sähköinen ajanvaraus itse maksaville asiakkaille. HUOM! netistä ei voi varata aikoja Kelan kuntoutuspsykoterapiaan:

Ajanvaraus Turku
Ajanvaraus Helsinki